Albrechtice B - Němčice 1:2

02.05.2011 12:57

Sestava: Šilar-Starý(60Veselý J.),Pánik,Mikl M.,Fíšar-Oláh(55.Stráník),Voltner,Votřel,Plch-Veselý F.(75.Pavliš J.),Sokol

Ač zpívá Jirka Šelingr v písni "René, já a Rudolf", že nedělní odpoledne stane se, pro mnohé chvíli nudy, tak pro nás to tuto neděli neplatilo. Za krásného, pro fotbal ideálního, slunečného počasí jsme zavítali na hřiště posledního týmu tabulky a to tedy Albrechtic B. Tým se sešel téměř v plné sestavě. Omluveni byli Gyomber a Stránský. Tomáš Mikl, ač silně nachlazený,přesto jel s týmem jako pojistka,kdyby nás bylo málo(sichr je sichr...jak říkáme my Češi). Ovšem jeho služeb nebylo třeba,protože nás překvapivě bylo více,než domácích hráčů včetně domácích fanoušků(chopil se tedy funkce vedoucího mužstva). Řečeno slovy třináct hráčů do pole, dva brankáři a jeden univerzál(Fanda Veselý). Trenér také proto trochu zamíchal sestavou,aby si zahráli hráči kteří se ještě na jaře na hřiště moc nedostali a také snad proto aby v týmu byla zdravá konkurence :-))
Postavení našeho soupeře v tabulce a vzhledem k tomu,že výhrou by si domácí zdvojnásobili dosavadní bodový zisk, znamenalo jediné....nic než plný bodový zisk je ztrátou. Tato teorie byla ještě před zápasem umocněna tím, že Albrechtičtí se na zápas scházeli "jak švábi na pivo" a ne a ne se dopočítat 11 hráčů. Nakonec si snad museli půjčit i obsluhu kiosku, do branky postavili hráče z pole ale jedenáctku nakonec posháněli.
Od prvních minut to vypadalo na jednoznačnou záležitost z naší strany. Měli jsme územní převahu, šancí přibývalo a když pak dravý univerzál Fanda Veselý dal v 15.min branku, kterou slavil zprvu pouze on, protože si ostatní hráči mysleli že šel míč nad branku, vypadalo to na vylepšení skóre a sebevědomí našeho týmu. Bohužel z dalších šancí především Sokola a Plcha se ujala jen střela druhého jmenovaného. Přemek v 25 min. po samostaném úniku prostřelil z úhlu domácího brankáře... 2:0 pro hosty. Postupem času našich šancí ubylo a i domácí se začali osmělovat a zle provětrávat naši obranu(nutno podotknout,že především po našich chybách). Propadali jsme ve středu pole, nepřesně jsme si nahrávali a zejména Tomáš Starý měl velké problémy s rychlým domácím útočníkem. Naštěstí žádnou šanci nedokázali domácí dotáhnout do gólového konce a tak se šlo o poločase do kabin za stavu pro nás sice lichotivého, avšak nijak rozhodnutého.
Do 2.poločasu jsme nastoupili v nezměněné sestavě a i hra bohužel zůstala stejná jako na konci 1. poločasu. Řada nepřesností z naší strany a jen díky nemohoucnosti Albrechtických zůstaval stále stav s nulou na jejich kontě. V 55. minutě byl střídán Oláh, který si koledoval o vyloučení několikerými strkanicemi s protihráčem. V 58.minutě jsme neuhlídali po standartce domácích jednoho z protihráčů a ten vystřelil do protipohybu Víťi Šilara a snížil na 1:2 z pohledu domácích. A rázem z původně očekávaného jednoznačného utkání v náš prospěch se stalo strachování o výsledek. Ani ne tak proto, že by nás domácí dostali pod tlak, ale předvším proto ,že jsme nebyli schopni proměnit ani jednu z řady šancí. Především "Mezky"Sokol v neděli neměl svůj den a možná proto,že den předtím pálil čarodějnice, tak i dnes pálil jednu šanci za druhou. Naštěstí i domácí byli v útoku již "bezzubí" a tak po 90.minutách 2:1 pro náš tým.
Nakonec musím ještě vyseknout poklonu soupeři,který měl ještě pár minut před začátkem zápasu problémy poskládat sestavu, za to že zápas nakonec odehrál, hrál bez střídání a na konci dohrával pár minut o desíti, když jeden z hráčů musel odejít(z podzimu víme,jaké to je hrát o 10 ). A pak také brankáři hostí, kterým byl hráč z pole, ale svého úkolu se zhostil dokonale a pustil za svá záda pouhé 2 míče.

Tímto zápasem, chtělo by se říci "pouťákem", se asi chlubit nikdy nebudeme. Leč 3 body do tabulky se počítají a ty jsou naše. Tak tedy hurá a příště snad předvedeme lepší hru.
Příští zápas nás čeká v sobotu 7.5.2011 v 17 hodin proti Verměřovicím B.
Srdečně zveme všechny naše příznivce.....pivo i klobásy(dívčí sen) samozřejmě připraveny :-))

Vojta