HMYZÍ OLYMPIÁDA S FERDOU

21.06.2021 19:36

Je neděle dopoledne, den po tradiční dětské olympiádě. Venku je ,,kosa jako blázen ,, a já si říkám: ,,ty jo, to nám to včera zase ale krásně vyšlo!" V sobotu dne 12.6.2021 jsme mohli po tom všem Covidovém ,,utahování sociálních opásků,, uspořádat dětskou olympiádu, tentokráte nesoucí se v duchu hmyzáků nejrůznější povahy. Organizační tým ani nebyl ještě v plné sestavě na hřišti a začalo lejt jako z konve. Naštěstí se počasí umoudřilo a my mohly začít instalovat všechny ty berušky, housenky, včely a čmeláky. Myslím, že mimořádně vyvedené bylo duo Ferdy Mravence a slečny Berušky, které stálo u vstupu a naší Hmyzí louku. Hřiště se pod ruka šikovných lidiček proměnilo v rozkvetlou louku se sportovními úkoly. Vedoucí týmů si nasadili tykadla, oblékly krovky a mohlo vše vypuknout. Hřiště se plnilo dětmi a dospělími nejrůznějšího věku.

O půl druhé skončil zápis soutěžících a všichni již rozřazeni do týmů šly složit Olympijský hmyzí slib. Soutěžilo 7 věkových kategorií. Nejvíce dětí bylo v týmu nejmenších školkáčků 12 dětí a předškoláků též 12. Také družstvo prvňáčků bylo početné a to 11 dětí. V ostatních družstvech bylo průměrně kolem 5 dětí.  Nejmladší družstvo školkáčků doprovázel kromě vedoucích týmu také Ferda Mravenec, který jak všichni dobře víme, dokázal cvičit celé mraveniště :-) Soutěžních disciplín bylo tradičně 10. Soutěžící si zahráli tečkovanou s beruškou a motýlem, poměřili svoji rychlost s housenkou či šnekem, obratnost vyzkoušeli při přenášení mravenčího vajíčka, třídili pyl podle barev, museli zvládnout útěk před predátorem, sbírali pyl pro včeličky, za závodili si ve skoku s koníkem Hopem, zaskákali si z květu na květ, vyzkoušeli válet kuličku (spíš teda mega kouli) jako brouk hovnivál mezi stébly trávy a v poslední disciplíně poměřili své síly při běhu kolem louky.

Po poslední disciplíně děti zajásaly nad zmrzlinovými kornouty a nad nadcházejícím oblíbeným zápasem děti X maminky. Letošní turnaj maminek a dětí byl k nevelké radosti pana trenéra velmi vyrovnaný. Maminky pod opravdu velmi strategickým vedením svého trenéra ze sebe vydaly opravdu ,, vše ,, :-) bohužel, ani to nestačilo na vítězství maminek... a tak se dětem a jejich trenérovi  v hracím poli splnilo přání, matky porazit :-)

Atmosféra na naší Hmyzí, rozkvetlé louce byla přátelská, soupeřivá, plná smíchu a pozitivního naladění. Nejmenší dětičky mohly využít děckého koutku s hračkami a zábavou. Všichni průběžně konzumovali muffinky, koláče a jiné dobroty z okénka u Víti a Martiny, za což jim moc děkujeme! Poděkování patří sponzorům a vůbec všem, kteří pomohli s chystáním této akce či vedením dětí ve družstvech. Děkujeme!! A za rok nashledanou, budeme se na vás těšit - ať už přijdete soutěžit nebo fandit.

Za Tj Sokol Němčice Janča M.

Hodnocení 1-3 místo (celkem 53 soutěžících):

Kategorie školkáček: 1.Matoušová Magdaléna, 2.Marková Sofie, 3. Hubinka Michael

Kategorie předškolák: 1.Klíčová Markéta, 2. Klíč Jiří, 3. Pirklová Miriam

Kategorie 1. třída: 1. Zavřelová Anna, 2. Ramešová Tereza, 3. Tkadlečková Berenika

Kategorie 2. třída: 1. Hubinka Filip, 2. Mackerle Tobiáš, 3. Májek František

Kategorie 3. třída: 1. Lukáš Hác, 2. Nela Klíčová, 3. Štěpánka Beranová

Kategorie 4. třída: 1. Voleský Jakub, 2. Nováková Stela, 3. Tkadleček Stanislav

Kategorie 5. třída: 1. Mackerlová Nela, 2. Pirkl Nicolas, 3. Májek Tadeáš