Libchavy B - Němčice 3:2

17.04.2011 22:43

Sestava: Veselý F.-Fišar,Páník,Mikl T.,Starý(Kohút)-Veselý J.,Gyomber,Votřel,Plch-Stráník(Voltner),Sokol-nová jarní posila z Řetové(Oláh).  Připraven zaskočit do branky....Viťa Šilar 

Zimní přestávka je za námi a jarní část sezony právě začala. Jako první překážka k bodům se nám postavila rezerva Libchav. Oproti poslednímu podzimnímu kolu se hráčů sešlo tolik, že se ani stabilní opora zadních řad Martin  Mikl alias "chirurg Maťo " nepřevlékal do dresu, ale zhostil se neméně důležitého úkolu vedoucího mužstva, přípraváře pití a hlavně hecíře mužstva. Dokonce i pomezního sudího bychom měli,Láďa "Lajša" Jandík nás nenechal "ve štychu", leč ze svazu poslali rozhodčí hned dva, tudíž jeho služeb nebylo zapotřebí. Nejspíš na svazu vyhodnotili naše utkání jako rizikové... :-)) 
 
Po počátečním oťukávání se v podobě nepřesných přihrávek a útoků mezi vápny se do dvou gólových příležitostí dostali domácí. Jednu šanci zlikvidoval včasným  vyběhnutím navrátilec po zranění brankář Fanda Veselý. Druhou šanci domácí zahodili střelou vysoko nad branku. Poté jsme se začali prosazovat i my. Zejména krásná hlavička Plcha a pak střely Sokola měly gólové parametry,ale bohužel domácí brankář byl proti a všechny naše pokusy bravůrně zlikvidoval. Domácí obrana spoléhala na rozehrávku míčů po zemi od stoperů(asi tak jak to viděli v televizi),ale zanedlouho se ukázalo že to není nejšťastnější řešení. Začali jsme obránce napadat již u soupeřovy branky a jak už to tak bývá,oni začali chybovat. Ve 20 min. po jedné z chyb stopera se míče zmocnil Stráník,potáhl míč po straně do vápna a tak jak jsme to již několikrát na tréninku trénovali,vrátil míč pod sebe na penaltu,odkud překrásnou střelou pod břevno otevřel skóre Jan "Lojza" Veselý. Tak tedy 0:1 z pohledu domácích.(ovšem kaňkou na tomto gólu bylo pro Lojzíka to, že zmatený hlasatel jenž vyhlásil střelce gólu uvedl do éteru jako střelce branky Jirku Páníka....ale neboj Lojzíku, noviny si kup, budeš tam, rozhodčí si to zapsal správně :-))  Ale zpět do zápasu. Po naší brance se hra přelévala ze strany na stranu,šance byly na obou stranách a pro nezaujatého diváka, si myslím, pohledný zápas. Bohužel se z jedné takové šance ve 30 min.,chtělo by se říci trmy vrmy,domácím podařilo vstřelit vyrovnávací branku...1:1. Ale to nás nesrazilo do kolen,nýbrž spíš vyhecovalo.Domácí zadáci zastavovali naše útoky jen za cenu faulů a tudíž se dostávala Libchavská obrana pod tlak. A opět rozehrávali míče až od stoperů a opět se jim to zle nevyplatilo. Útok za podpory středních záložníků napadal stopery,kteří opět zachybovali z čehož  profitoval Přemek Plch a ve 40min.nádhernou střelou z uctivých 25 metrů vrátil vedení na naši stranu...1:2. A to bylo v 1.poločase zhruba vše. Do 2.poločasu jsme nastoupili beze změn,leč naše hra se velmi změnila. Nebyly  jsme schopní udržet míče na soupeřově polovině,naše obrana byla přetížená a tak bylo jen otázkou času kdy inkasujeme. Nejprve ovšem v 50.min nahradil unaveného a nejspíš i nemocí indisponovaného Tomáše Starého Honza Kohút a došlo k malému přeskupení řad. Avšak ani to nepomohlo. V 55.min zahrávali Libchavští přímý kop z cca 20 metrů, domácí chytře prodloužili zeď, čímž, do té doby výborně chytajícímu Fandovi Veselému, zabránili ve výhledu a pak prudkou střelou pod břevno vyrovnali skóre na 2:2. 
Ovšem ani to nás neprobralo,míče jsme dopředu jen nakopávali,přes hlavy jak  záložníků,tak i útočníků až na kopačky domácích zadáků,kteří již oproti 1.půli # nechybovali. V 60.min došlo k závaru před naší brankou a po nešťastném odrazu míče od zad jednoho z našich hráčů s velkým štěstím přes nohu druhého našeho hráče otočil vývoj utkání domácí útočník...tak tedy 3:2. Až po této brance jsme začali hrát zase my. Začali se množit naše šance,bohužel bez gólového efektu. Ke zvýšení tlaku ještě napomohla výměna unavených útočníků za nové síly...jmenovitě za Vojtu Stráníka v 65. min.přišel Pavel Voltner a v 75.min za "Mezkyho" Sokola přišel Gábin"Roco" Oláh.  Ani přes velký tlak a řadu šancí jsme již branku nevstřelili. Za zmínku ještě stojí nechtěné nastřelení rozhodčího do hlavy Michalem Votřelem.Pan sudí musel být pro krvácení z nosu cca.5.min ošetřován.Bohužel na to nějak pozapomněl při nastavení času nad rámec normální hrací doby a nastavil necelou minutku. Toť ze zápasu vše. KONEC 3:2. 

Všem hráčům se sluší poděkovat za odbojovaný zápas i když s poněkud hořkým koncem pro nás. Za výkon se stydět nemusíme, věšet hlavy také ne a naopak s nadějí, že bodíky "urveme" příště vzhlížet k dalšímu "mači", který nás čeká v sobotu 23.4. v 17 hod. kdy přivítáme tým Kerhartice "B". 
Všechny naše fanoušky tímto srdečně zveme.(klobásky i pivečko zajištěno :-))  
 
 Vojta 

 

Tak a ještě jednou:-)

Tak jako tradičně na první zápas začínající jarní sezóny se nás sešla prakticky kompletní sestava. Do utkání s celkem, který chce postoupit, jsme po skoro neexistující (až na některé jedince) zimní přípravě, šli trochu s obavami o výsledek. Skutečnost však byla jiná a myslím si, že poměrně příjemná. Sehráli jsme se soupeřem naprosto vyrovnanou partii a utkání by určitě slušela remíza. Hráči překvapili bojovností, a pokud v ní budeme pokračovat i v dalších zápasech, tak se o výsledky bát nemusíme.

Do vedení jsme šli v 12. minutě po úniku Stránika po lajně a přihrávce na penaltu, kde již neměl se skórováním problémy Veselý Honza. Soupeř vyrovnal ve 22. minutě po neobsazení hráče ve středu pole a dvojí dorážce před gólmanem. Těsně před přestávkou jsme opět šli do vedení, kdy se krásnou střelou za hranicí velkého vápna trefil Plch.

Naprosto jsme zaspali však na začátku druhé půle. Nejprve ve 48. minutě soupeř potrestal náš faul střelou z přímého kopu a poté v 50. minutě po sérii standardních situací v našem vápně jsme nedokázali odkopnout míč do bezpečí, čehož soupeř využil na 3:2. I přes poměrně silný tlak v závěru se nám již nepodařilo vyrovnat.


 
L.P.