Němčice - Albrechtice B 2:1

27.08.2012 10:03

Němčice : Albrechtice B 2:1(1:0)

Před překvapivě početnou diváckou kulisou jsme se utkali s Albrechtickou rezervou. Tým hostí, jenž zažil po roční odmlce znovuzrození, v minulém kole podlehl vysoko Ústí C. To ovšem pro nás nemohlo být žádným měřítkem síly soupeře, protože Ústecký tým bude asi pro každého účastníka naší soutěže tvrdým oříškem. Navíc se dalo očekávat, že si Albrechtičtí pomohou hráči A-týmu, kteří svůj zápas o soutěž výše hráli o den dříve (a opravdu jich pár přivezli).
V první půli se hrálo především mezi pokutovými územími, obě obrany dominovaly nad útočnou řadou, tudíž fotbal jaksi bez větších šancí. Až ve 40. minutě byl faulován náš útočník ve vzdálenosti cca 30 metrů od soupeřovy branky a po pěkně rozehraném trestném kopu se hlavou ujímáme vedení 1:0. Do poločasu vše.
V druhé půli jsme měli několik brankových příležitostí k navýšení vedení, ale nic jsme nezužitkovali. Přišel proto zákonitě trest. V 68. minutě hosté zahrávali roh a nepokrytý hráč hlavou vyrovnává na 1:1. Kdo by si myslel, že nás to srazilo do kolen, šeredně by se mýlil. O 2 minuty později bylo vedení opět na naší straně. To když jsme dobře zapresovali na zadáky hostů, ti zachybovali a tak se po přihrávce pod sebe na penaltu a hezké střele k tyči z první opět ujímáme vedení.... 70.minuta....2:1.
Pak jsme ovšem v 73. minutě po druhé žluté kartě a následné červené přišli o jednoho hráče v poli. Hosté nás v této části hry dostávali pod tlak, z kterého vytěžili pouze nastřelené břevno a ještě jeden průnik naší obranou, který však za cenu sebeobětování zlikvidoval včasným skluzem stoper. Ono sebeobětování odnesl kotník zadáka, tudíž vynucené střídání a rozhozená obraná linie. To do konce chybělo ještě 10.minut. Hosté se poté ještě křečovitě snažili o vyrovnání nakopáváním dlouhých míčů, což ke kýženému efektu (z jejich pohledu) nevedlo. Naopak my jsme z brejků mohli minimálně dvakrát pojistit vedení, ale to by nebylo to správné drama až do konce. I po 4 minutovém nastavení zůstal stav nezměněn, což znamenalo jediné....po hodně dlouhé době a pro rýpaly to zde i uvedu...od 1.10.2011....konečně výhra. Jednou to přijít muselo, ale že jsme se načekali :-)
Příští utkání hrajeme opět na domácím stadionu "u sušky" v neděli 2.9. v 16 h tentokrát s Tatenickou rezervou. Všichni jste srdečně zváni.


Vojta