Němčice : Dlouhoňovice 1:0

03.10.2012 10:18

Němčice : Dlouhoňovice 1:0(0:0)

V pořadí již sedmým soupeřem nám byl tým z Dlouhoňovic. Celek, jenž sestoupil z vyšší soutěže. Mužstvo pro nás tedy zcela neznámé.
Při letmém pohledu na našeho protivníka mohlo leckoho napadnout, že místo fotbalistů dorazil tým basketbalistů. Takže o naší výškové převaze nemohla být ani řeč. Paradoxně byl nejmenším hráčem soupeře brankář. Nejspíš si vytáhl nejkratší sirku, protože to byl údajně také hráč z pole(ale nechytal vůbec špatně).
Vzhledem ke zkušenostem hostů z vyšší soutěže byl očekáván jejich velký tlak. Ten se však k našemu překvapení vůbec nekonal. Naopak, byli jsme to my, kdo prvních 20 minut diktoval tempo hry. Ke vstřelení branky nám však chyběla větší přesnost v koncovce. Dlouhoňovičtí se k naší brance probojovávali jen velmi ztuha a tak zkoušeli střelbu z dálky. Téměř všechny střely by nestály za zmínku až na jednu. Ta přišla v 30.minutě, kdy soupeř napřáhl z dobrých 25 metrů a hodně tvrdou ranou rozezněl břevno naší branky. To bylo ale v první půli od hostů vše. My jsme měli ve 40. minutě 100% šanci ke vstřelení branky. To když náš útočník dostal hezkou přihrávku zhruba do prostoru penaltového puntíku, ale míč v posledním okamžiku poskočil a tak místo střely jež by roztrhla síť, přišla pouze "šmudla" do náruče brankáře. Toť z první půle zhruba vše.
V druhé půlce se hra dlouho přelévala ze strany na stranu. Soupeř dvakrát ze slibné pozice přestřelil naši branku. My jsme se kombinačně dostávali až do pokutového území hostů, ale vždy místo střely přišla přihrávka na ještě "lépe" postaveného spoluhráče, kterou hosté pokaždé zlikvidovali. V 75. minutě unikal náš útočník obránci tak zdařile, že byl zastaven až nedovoleným zákrokem cca 20 metrů před soupeřovou brankou. Míč z následného trestného kopu, s trochou štěstí, skončil až za zády brankáře Dlouhoňovic....1 :0.
Hosté pak začali spoléhat na nakopávané dlouhé míče. Ale ani přes jejich výraznou výškovou převahu to naštěstí ke gólu nevedlo a my jsme tak ubránili sice hubené jednobrankové vítězství, ale 3 bodíky zůstávají doma. A to se počítá.
Příští zápas hrajeme v neděli 7.10. v 15 h v Kerharticích. Všechny naše příznivce srdečně zveme.

Vojta