Němčice : Libchavy B 0:3

15.04.2012 10:52

Němčice : Libchavy B

Sestava:
Veselý F. - Nešpor, Mikl M., Mikl T.,Starý - Jůza(70.Sedláček J.), Stránský(80.Pavliš L.), Voltner, Plch - Stráník(60.Sedláček P), Veselý J.
Diváků i přes nepříjemné větrné počasí 50
Rozhodčí: Delegováni 3 a sice.....Ropek, Laštovka, Bidlo....všichni 3 velmi dobrý výkon v duchu Fair play(jen houšť takových mužů s píšťalkou či praporkem)

Pro první jarní utkání nám los přisoudil rezervu Libchav, jejichž A tým již velmi silně klepe na brány 1.A třídy.
My jsme se po zimní přestávce, která bývá v tradičních fotbalových mužstvech vyplněna zimní přípravou, sešli v hojném počtu 14 hráčů (a to se ještě 2 borci na poslední chvíli omluvili). Záměrně v předchozí větě používám sousloví "tradiční mužstvo". Protože však Němčice jsou týmem poněkud netradičním, tak u nás zimní příprava byla ponechána na individuálním přístupu každého jedince, tudíž každý svého štěstí strůjce aneb zápasy tě prověří. Nutno podotknout, že v dnešním zápase jsme ale fyzicky rozhodně nezaostávali.
Úvod utkání patřil z obou stran tradičnímu oťukávání se. K vidění bylo několik faulů ve středu hřiště a několik nepřesných přihrávek do útočných pozic. Až ve 20 minutě jsme hezky zakombinovali v oblasti středového kruhu a míče se zmocnil Veselý Lojzík, který na sebe navázal 2 obránce a chytře prostrčil míč na mě do samostatného úniku. Po úprku přes půl hřiště mi však brankář střelu k pravé tyči "tygřím skokem" vytlačil mimo branku (na tréninku by se řeklo...oba dobře...leč v zápase jen on dobře a já jsem "kopejtko"). Do další šance se dostal o 5 minut později Honza Stránský, kterého nechali obránci Libchav až překvapivě lehce zpracovat míč na hranici pokutového území, otočit se s ním a ještě vystřelit. Jeho střela měla opět gólové parametry, přesná, po zemi, k tyči. Brankář soupeře se ale opět vytáhl. Předvedl nám, že umí skákat i k levé tyči a konečky prstů míč vytěsnil na tyč. 2 šance 0 gólů a přišel zákonitě trest. Po trestném kopu hostí, naši zadáci neuhlídali hlavičkujícího záložníka Libchav, náš brankář neudržel míč a soupeř v klidu dorážel do odkryté branky..... 0:1. Nesesypali jsme se a nadále ohrožovali soupeřovu branku. Po přesné uličce od Honzy Stránského jsem postupoval po pravém křídle, odcentroval na penaltu, avšak tam se Lojzík neprodral přes 2 bránící hráče soupeře ke střele. Další pološance měli Přéma Plch, Pavel Voltner a Honza Stránský. Bohužel vše bez brankového efektu. Kaňkou, na jinak docela korektním utkání, bylo zranění soupeřova hráče po střetu s našim obráncem. Jednalo se sice o faul z naší strany, ale nikterak zákeřný...bylo to jak se říká přes balon. Do poločasu vše, tak tedy půle 0:1.
Do 2.poločasu jsme nastoupili s odhodláním vyrovnat. To však dostalo povážlivou trhlinu v 50. minutě, kdy záložník hostí prokličkoval z půlky hřiště až před našeho brankáře a poslal Libchavy do dvougólového vedení... 0 : 2.
Hosté poté vyklidili střed pole a spokojili se jen s nakopáváním dlouhých míčů na útočníky. My jsme se nadále snažili prosadit po křídlech. Někdy z toho byl i centr před branku, ale nebylo to nic, s čím by si zadáci soupeře neporadili. Párkrát jsme i vystřelili, ale povětšinou z uctivé vzdálenosti od soupeřovy branky. Chyběl nám však větší důraz. A na tento nedůraz jsme doplatili i obdrženou 3 brankou. V 88.minutě po rohu hostů a našem nedůrazném odkopnutí míče upravuje soupeř na konečných a pro nás docela krutých 0 : 3.
Doplatili jsme na neproměňování šancí, bohužel co by bylo kdybychom 2 největší šance za vyrovnaného stavu proměnili neplatí a tak můžeme jen doufat, že to pověstné štěstíčko o kterém tak rádi mluví fotbalisté v televizi bude přát příště nám.
Další zápas nás čeká na malém hřišti nepříjemného Jehnědí.

Vojta