Němčice - Verměřovice B 4:0

02.10.2011 21:17

Němčice : Verměřovice B 4:0 ( Konečně jsme se dočkali !!!! )

Sestava: Veselý F. - Rozlivka, Pánik, Mikl M. , Mikl T.(c) , Stránský(75.min Pavliš J.), Votřel, Voltner, Plch (65.min Suchánek), Vytlačil M., Horák (48.min Veselý J.)

Rozhodčí:
Vejda(velmi dobrý výkon), asistenti na pomezí Pavliš V. (ještě lepší výkon než hlavní) , Stráník ( no a o mé kvalitě s praporkem v ruce se již dlouho ví, takže taky na jedničku :-))

Diváci : plný dům(vyprodáno).....slovy..dvacet sedm diváků...osobně jsem je o poločase přepočítal :-))

Krásné, na říjen až velmi neobvyklé počasí, sobotní odpoledne a soupeř rezerva Verměřovic. Tak by se dal popsat včerejší den němčického fotbalisty.
Pomalu jsme si začali zvykat na prohry našeho týmu a vzhledem k síle soupeře(jehož A-tým hraje krajskou 1.B třídu) se ani tentokrát velký bodový zisk neočekával. Ovšem zmýlená neplatí. Neberu-li na zřetel povedený výkon našich borců pak mě napadají další polemiky(a rád se o ně podělím), jak je možné že 3 body zůstávají u nás:

1. Dokonale jsme zmátli soupeře tím,že jsme mu před sezonou zaslali hlášenku o přeložení zápasu na neděli, což ovšem na okrese neposvětili a tudíž zápas zůstal v původním termínu a soupeř z podorlických hor nejspíše ještě nemaje přístup k moderním technologiím(mám na mysli internet), kde se na stránkách Ofs jasně psal termín 1.10 v 16:30 se ještě v tomto týdnu domníval, že se hraje až v neděli.


2. Díky tomuto zmatení soupeře, tento přijel nejspíše s tím, co pozbíral po vesnici (jen s 11 hráči) čímž nechci snižovat kvality soupeřových hráčů, ale k výkonu starých dobrých známých Turků to mělo daleko.

3.No a rozhodně ten nejpádnější důvod proč naši hráči tak zabrali byl ten, že manželka našeho kapitána (Olinka Miklová) po posledním zápase v Žichlínku(který byl vrcholem zmaru) prý prohlásila, že už na němčický fotbal nikdy nepůjde. Ale nedalo jí to a dala klukům poslední šanci v tomto zápase. Hráči si to v kabině vzali samozřejmě k srdci a nemohli dopustit, aby přišli o takovou skalní fanynku a v případě potřeby i vedoucí mužstva a odvděčili se jí ziskem 3 bodů....tak Olí, jen více takových ultimát, ať se nám bodíky hromadí :-))

To by bylo ve zkratce asi vše, co předcházelo zápasu a teď k samotnému utkání:

Od počátečního hvizdu rozhodčího si naši hráči vytvořili mírnou převahu, ovšem se zakončením těsně mimo branku soupeře. Jmenovitě tak činili Votřel, Horák, Vytlačil, Voltner a Plch. Až přišla 13. minuta, středem hřiště prokličkoval Jirka Horák a tentokrát již střílel přesně...1:0. Nadále jsme nepolevovali a drželi soupeře v uctivé vzdálenosti od svatyně Fandy Veselého. Hosté tedy volili střelbu z dálky a nutno podotknout, že střelbu velmi povedenou, avšak k naší radosti vždy končící buď vedle branky a nebo jistým zákrokem našeho brankáře. Hra se tedy odehrávala v této fázi utkání uprostřed hřiště bez velkých šancí na obou stranách. Ve 26. minutě po akci Honza Stránský - Michal Votřel druhý jmenovaný z pravého křídla střílel,či centroval (to ví jen on) a brankář Turků si pro míč za výkřiku "mám" zkušeně vyběhl ven z branky avšak docela nezkušeně míč podběhl a ten zapadl do odkryté brány....tak tedy se štěstím... 2:0. Pak se soupeř začal více osmělovat a prohánět naše zadáky. Pár střel nad, pár střel do rukou našeho gólmana, pár rohů, to by bylo asi tak vše, co soupeř vymyslel v této pasáži zápasu. Ve 35. minutě při nás však stálo velké štěstí, to když útočník hostí vystřelil z cca 25 metrů a trefil levou spojnici tyče a břevna naší branky(Fanda si jí před zápasem dobře postavil :-)) ) A otřepané nedáš, dostaneš opět zafungovalo. 36. minuta rychlá akce našich záložníků středem hřiště, uvolnění Jirky Horáka, střela a 3:0. Dále se hra odehrávala mezi oběma pokutovými územími. Už se zdálo, že se půjde do kabin na poločasovou poradu, ale přišla 45.minuta a možná nějaká vteřinka navrch...Přemek Plch se hezky prokličkoval z levého křídla, přes střed hřiště až do pravého koutu velkého vápna hostí, přihrál vlevo na Jirku Horáka, který udělal kličku brankáři a střílí do téměř prázdné branky, ve které brankáře zastoupil jeden z obránců. Jelikož však šel míč ve výšce ramen, a tudíž se nohou velmi těžko trefuje, sáhl po něm hráč rukou reflexivním zákrokem házenkářského brankáře. Tím však nejenže připravil Jirku Horáka o čistý hatrick, ale následovala červená karta pro tohoto tureckého popletu a pokutový kop. Ten, ač brankář ohadl stranu kam Jirka kopal, proměnil Jirka Pánik... 4:0. Hvizd rozhodčího a poločasový odpočinek. Němčičtí fans vyprovodili naše borce do kabin potleskem, což většina z nich ještě v Němčicích nezažila(popravdě řečeno já také ne :-)
O poločase jsem v kabině nebyl (bylo teplo, tudíž jsem dal přednost občerstvení). Proto nemohu sloužit informacemi ze zákulisí. Mohu se jen domnívat, že byla kladena na srdce našim hráčům především defenzíva, aby se soupeř nějakým tím náhodným gólem nedostal do zápasu.
Kdyby se zápas ukončil o poločase, vůbec nic by se nestalo. Naši hráči se nejspíše s vědomím dostatečného náskoku do útoku již moc nehnali. Nějaké šance se vyskytly, avšak marně pátrám v paměti po nějaké, která by měla gólové parametry. Spíše se hrálo opět mezi vápny. Maličko se také přitvrdilo, což mělo za následek pár strkanic. Vyvrcholením těchto svárů bylo, když Tomáš Mikl fauloval útočníka soupeře, jenž k pádu přidal i nějakou tu hereckou vložku. A to neměl dělat, protože Tomáš Mosaz Mikl je kovaný ochotník divadelního spolu Šlégl a má pochopení pouze pro kvalitní herecké výkony. Proto mu nejspíše předal pár rad pro příště. Ovšem hráč hostí kritku od zkušenějšího neunesl a chytil Mosaze kolem krku (jak se hezky česky říká do kravaty) , čímž našeho statného zadáka povalil na zem. Pan rozhodčí (jak po zápase přiznal) sice vše viděl, ale nechtěl soupeře poslat do devíti a tak dal oběma aktérům této strkanice po žluté kartě. To bylo asi největší vzrušení v druhém poločase. Za zmínku ještě stojí 2 střely soupeře, které Fanda Veselý bojující o první čisté konto v tomto ročníku, vytěsnil mimo tyče. 88. minuta a rozhodčí končí zápas. Asi i on viděl, že už je to takříkajíc "o ničem".
Tak tedy povedený výkon našich borců a ještě lepší výsledek 4:0.

Za týden máme volný los. Další, tentokrát již poslední podzimní utkání našich hráčů bude k vidění 15.10. v 16:30 na našem
"stadionu U sušky". Všichni jste srdečně zváni.

Vojta