Němčice - Žamberk B 1:2

16.10.2011 21:28

Sestava: Veselý F. - Vytlačil, Mikl T.(c), Votřel, Veselý J., Pavliš J., Stránský, Suchánek, Chochola, Horák, Pavliš L.
Rohodčí: Prokop
Diváci : pár skalních....cca 20

Do posledního podzimního kola nám los přisoudil Žamberk "B". Tým, který byl pro nás velkou neznámou, protože byl založen před letošní sezónou a tudíž jsme ještě neměli tu čest s ním poměřit síly. Vzhledem k tomu, že A tým Žamberku hraje krajský přebor, dalo se očekávat, že s "béčkem" budou mít ambice na postup do vyšších soutěží, aby mohli být zdatnou rezervou pro krajskou soutěž. I postavení v tabulce před utkáním ( 2. místo a to jen vinou horšího skóre) napovídalo, že se nejedná o žádné fotbalové amatéry a zápas nebude žádný "pouťák". Větší rozpaky než neznámost soupeře v nás však vyvolala změna delegace rozhodčího. Původně delegovaný rozhodčí Zuzík byl vyměněn za námi velmi "oblíbeného" pana Prokopa. Jak se posléze ukázalo, tento rozhodčí nás zase nemá v takové nelibosti, jak jsme si mysleli (možná i proto, že jsme hráli doma :- )).
Po posledním zápase, kdy jsme celkem hladce porazili Verměřovice se mohlo zdát, že naši hráči znovu získali chuť do hry a že si poslední zápas nenechají ujít. Bohužel tomu tak nebylo. Stejně jako v prvním domácím zápase jsme měli problémy vůbec složit jedenáctku. Došlo dokonce na to, že byli povoláni hráči, kteří běžně nehrají a nebo již pověsili kopačky na pověstný hřebík (což byl třeba případ Vaška Chocholy).


Jak již bylo posáno výše, hráčů jsme neměli tentokrát nazbyt. Stejně jako v utkání s Jehnědím jsme začali v oslabení o jednoho hráče, tedy s deseti tatečnými v poli. Hosté toho chtěli využít, a tak hru šikovně roztahovali do krajů a celkem pohlednou kombinační hrou dělali našim zadákům nemalé problémy. Do 15.minuty měli minimálně 3 příležitosti, které by se dali nazvat gólovými. Naštěstí všechny zahodili. V 15. minutě nastoupil na hřiště již zmiňovaný Vašek Chochola, který se již dávno vzdal fotbalového dresu a vyměnil ho za post komunálního politika a také za divadelní prkna jež znamenají svět(ona ta zdejší politika a divadlo mají mnohdy k sobě blíže než by se mohlo zdát...ale tím nemyslím samozřejmě ve Vaškově případě). Ale zpět k fotbalu. Od chvíle kdy nás začalo hrát jedenáct, jsme se začali vymaňovat z tlaku hostí a občas jsme se dostali i k pokutovému území hostí, avšak bez efektivního zakončení. Tedy až do 23.minuty. To napřáhl ke střele zprava z asi 25 metrů Vašek Chochola, brankář hostí zřejmě překvapen touto dalekonosnou plachetkou zareagoval pozdě a míč zapadl k levé tyči. První střela na soupeřovu bránu a 1:0. Z vedení jsme se ale neradovali dlouho. Ve 25.minutě prokličkoval hráč soupeře z levého křídla až do ideální střelecké pozice a z hranice velkého vápna krásnou střelou poničil práci němčických pavouků v levém horním růžku svatyně Fandy Veselého. Míč od pavučin a srovnáno 1:1. Soupeř se do půle ještě několikrát snažil ohrozit naši branku, ale buďto střílel vedle, nebo zasáhl náš brankář. My jsme se k nějakým výraznějším šancím nedostali. Kombinační hra vázla, míče se nakopávali zbůhdarma dopředu s čímž soupeřovi obránci mnoho práce neměli. Poločasová přestávka a stav 1:1.
Vyrovnaný stav nám dával naději, že bychom se také mohli dočkat novinky, kterou zavedli jen v našem okrese. Mám na mysli pokutové kopy v případě nerozhodného výsledku po 90 minutách. Do 2. poločasu vlétli hosté jako by si dali v kabině Strakův tataráček. Přiostřilo se a přibylo i dohadování se o porné míče, především ze strany hostí. Co se fotbalu týče, hráči Žamberka se pokoušeli posílat míče mezi naše obránce do té takzvané české uličky. Našim zadákům se je však ve většině případů dařilo vystavovat do postavení mimo hru. Bohužel tomu tak nebylo v 58. minutě, kdy se chytře prosmýkl za zády našeho obránce útočník hostí a tváří v tvář nedal našemu brankáři šanci... 1:2. Diváci se domnívali (a dávali to patřičně hlasitě najevo), že šlo o ofsidové postavení, ale tentokrát opravdu naše obrana zachybovala (tvrdím to s jistotou, protože to bylo na straně, kde jsem třímal praporkem v ruce já a přece bych nepoškodil naše borce :-) Po inkasovaném gólu jsme se nesesypali, ale naopak začali ještě více bojovat. Vytvořili jsme si i pár šancí volajících po brance. Nejblíže vyrovnání jsme byli když trestný kop z 20 metrů zahrávaný Michalem Votřelem, minul branku jen o prsa korejseké atletky, tedy o pár centimetrů. Hosté se ještě asi dvakrát bravůrně dokázali prokombinovat do šancí, ale stejně bravůrně je i zahodili. Pak se již nechali jen chytat do ofsidových pastí, což mnozí nesli velmi nelibě. Po jednom z takových nelibých výlevů směrem k rozhodčímu byl po právu vyloučen útočník hostí. Dále se již neodehrálo na hřišti nic, co by stálo za zmínku a naše naděje podívanou s pokutovými kopy zcela zhasla. Konec 1:2.

Sice jsme tentokrát neuhráli ani bod, ale upřímně řečeno se to s tímto soupeřem tak nějak ani neočekávalo. Navíc v této slepené sestavě. Všem našim hráčům patří velký dík za bojovnost a za to, že nedopustili nějakou blamáž v podobě debaklu. Musím se zmínit i o soupeři. Jeho věkový průměr nepřesáhl 22 let. Nejmladší hráč v základu měl 17 let. A tomu odpovídalo i chování těchto frajírků. Herně byli před námi, to se jim jistě nedá upřít. Ale co týče chování na hřišti, respektu k soupeři a rozhodčím se mají tito postpubertální městští výrostkové co učit. Možná, že očekávali že nám dají "bůra" ale ono se to na naši houževnatosti nějak zadrhlo. Každopádně někteří z nich vypadali, že pravidelně navštěvují psychiatrickou ordinaci Mudr. Cimického a on jim zrovna zapomněl předepsat pilulky na nervy.


Po podzimní části soutěže zůstáváme na nelichotivém posledním místě. Jak to bude s jarní částí sezóny je zatím ve hvězdách...Co se bude na jaře dít by měla napovědět schůze hráčů, která se bude konat 27.10.2011 v 18 h v klubu "U Meda" na Člupku.

Vojta