Pohár TJ Sokol Němčice - TJ Sopotnice 7:3

29.06.2016 21:00
Finále Okresního poháru OFS ..TJ Sokol Němčice - TJ Sopotnice Sobota 25.6.2016 16:00 hod.
 
Již od prvních minut se hráči snažili naplňovat to co jsme si řekli v kabině, že chceme finále vyhrát. Soupeř na nás vyrukoval s propracovaným ofside-systémem, takže jsme se chvíli ztráceli v těchto pastích, ale jen do 7.minuty, kdy tato past sklapla naprázdno a Rosťa Borek tak mohl pohodlně otevřít skóre 1:0. Protože naše obrana pracovala v těchto fázích zápasu na jedničku a soupeř se potýkal s nepřesnostmi, odehrával se první poločas převážně na jeho polovině. V 16.minutě se svoji rychlostí dostal za obranu navrátilec Matěj Matoušek a nedal gólmanovi šanci 2:0. Stále častěji jsme Sopotnici dostávali pod tlak a hlavně naše středová řada dělala soupeři velké problémy. Po jednom z dalších protiútoků si navedl míč na hranici vápna opět Rosťa Borek a levačkou vymetl technickou střelou šibenici gólmana soupeře..3:0. Po jednom z ojedinělých protiútoků hostí a nedorozumění obrany, se míč dostal za naše beky kde byl rychleji než náš brankář útočník Sopotnice a zkorigoval na 3:1. Kdo by si myslel, že tato branka nějak zdramatizuje vývoj zápasu,byl na velkém omylu. Na hřišti stále dominovalo jedno mužstvo a to bylo to naše. Ve 40.minutě dal zapomenout na zaváhání naší obrany David Adamec a po chybě gólmana a kličce podél něj upravil skóre na příjemných 4:1. To už by se hráči Sopotnice nejraději viděli v kabině, ale proti byl ještě Ondra Hurt, kdy prokličkoval přes 3 hráče středem hřiště a upravil na poločasových 5:1 gólem do šaten. Střídání Pavliš J. - Stejskal. Čekali jsme, jestli po přestávce soupeř ještě nezmobilizuje síly a nebude se snažit zápas obrátit. Vzhledem k velkému vedru to bylo ale nepravděpodobné a když pak agilní Matoušek po úniku z poloviny hřiště upravil na 6:1, bylo skoro po zápase. Matěj si tímto řekl o střídání a od 58.minuty nastoupil na jeho místo Honza Marik. Jelikož se utkání už spíše dohrávalo, poklesla i koncentrace naší obrany a po uvolnění přes Ondru Kováře dal útočník krásný gól do šibenice z úhlu 6:2. Vzápětí však Ondra svoji chybu napravil a když po reklamovaném ofsidu zůstal praporek rozhodčího dole, nebránilo mu nic v tom ,aby rozvlnil síť soupeře po sedmé 7:2. To už běžela 80.minuta zápasu a všichni toho měli v úporném vedru dost. Poslední záznam tak do zápisu udělal hráč Sopotnice, kdy se nevrátila naše záloha a obrana nestačila zastavit rychlý průnik do šestnáctky a upravil na konečných spíše hokejových 7:3 pro naše barvy.
Myslím, že jsme hráli dobrý fotbal, soupeře jasně přehráli a zaslouženě mohli zvednout pohár nad hlavu. Zápas se musel líbit hlavně divákům, kdy zase uvidí 10 krásných gólů v jednom utkání. Pozitivem pro mne je návrat Matěje Matouška, který hrál s chutí a neztratil nic ze své rychlosti.
 
 
Sestava:  Hotmar-Kovář,Veselý,Maco,Hynek-Pavliš J.(Stejskal),Roušar,Borek,Hurt-Adamec,Matoušek(Marik)
 
Sestava:  Hotmar-Kovář,Veselý,Maco,Hynek-Pavliš J.(Stejskal),Roušar,Borek,Hurt-Adamec,Matoušek(Marik)Finále Okresního poháru OFS ..TJ Sokol Němčice - TJ Sopotnice Sobota 25.6.2016 16:00 hod.
 
Již od prvních minut,se hráči snažili naplňovat to co jsme si řekli v kabině,že chceme finále vyhrát.Soupeř na nás 
vyrukoval s propracovaným ofside-systémem,takže jsme se chvíli ztráceli v těchto pastích,ale jen do 7.minuty,kdy tato past sklapla naprázdno a Rosťa Borek tak mohl pohodlně otevřít skóre 1 : 0.Protože naše obrana pracovala v těchto fázích zápasu na jedničku a soupeř se potýkal s nepřesnostmi,odehrával se první poločas převážně na jeho polovině. V 16. minutě se svoji rychlostí dostal za obranu navrátilec Matěj Matoušek a nedal gólmanovi šanci 2 : 0. Stále častěji jsme Sopotnici dostávali pod tlak a hlavně naše středová řada dělala soupeři velké problémy.Po jednom z dalších protiútoků si navedl míč na hranici vápna opět Rosťa Borek a levačkou vymetl technickou střelou šibenici gólmana soupeře..3 : 0.Po jednom z ojedinělých protiútoků hostí a nedorozumění obrany,se míč dostal za naše beky kde byl rychleji než náš brankář útočník Sopotnice a zkorigoval na 3 : 1.Kdo by si myslel,že tato branka nějak zdramatizuje vývoj zápasu,byl na velkém omylu.Na hřišti stále dominovalo jedno mužstvo a to bylo to naše.
Ve 40.minutě dal zapomenout na zaváhání naší obrany David Adamec a po chybě gólmana a kličce podél něj upravil skóre na příjemných 4 : 1.To už by se hráči Sopotnice nejraději viděli v kabině,ale proti byl ještě Ondra Hurt,kdy
se prokličkoval přes 3 hráče středem hřiště a upravil na poločasových 5 : 1 gólem do šaten.Střídání Pavliš J. - Stejskal. Čekali jsme,jestli po přestávce soupeř ještě nezmobilizuje síly a nebude se snažit zápas obrátit.Vzhledem k velkému vedru to bylo ale nepravděpodobné a když pak agilní Matoušek po úniku z poloviny hřiště upravil na 6 : 1,bylo skoro po zápase.Matěj si tímto řekl o střídání a od 58.minuty nastoupil na jeho místo Honza Marik.Jelikož se utkání už spíše dohrávalo,poklesla i koncentrace naší obrany a po uvolnění přes Ondru Kováře dal útočník krásný gól do šibenice z úhlu 6 : 2.Vzápětí však Ondra svoji chybu napravil a když po reklamovaném ofsidu zůstal praporek rozhodčího dole, nebránilo mu nic v tom,aby rozvlnil síť soupeře po sedmé 7 : 2.To už běžela 80.minuta zápasu a všichni toho měli v úporném vedru dost.Poslední záznam tak do zápisu udělal hráč Sopotnice,kdy se nevrátila naše záloha a obrana nestačila zastavit rychlý průnik do šestnáctky a upravil na konečných spíše hokejových 7 : 3 pro naše barvy.
Myslím,že jsme hráli dobrý fotbal,soupeře jasně přehráli a zaslouženě mohli zvednout pohár nad hlavu.Zápas se musel líbit hlavně divákům,kdy zase uvidí 10 krásných gólů v jednom utkání.Pozitivem pro mne je návrat Matěje Matouška,který hrál s chutí a neztratil nic ze své rychlosti.
 
Sestava:  Hotmar-Kovář,Veselý,Maco,Hynek-Pavliš J.(Stejskal),Roušar,Borek,Hurt-Adamec,Matoušek(Marik)