TJ Sopotnice – TJ Sokol Němčice 1:5

19.10.2016 19:40

Do Sopotnice jsme přijeli s nepříliš širokou sestavou, utkání jsme však měli naprosto pod kontrolou a hráčům nutno za kvalitní výkon poděkovat. Výborně herně nám vyšel zejména první poločas, kdy nám perfektně fungovala křídelní hra a zvláště úniky a centry Kováře dělaly domácím značné potíže. Nebýt naší střelecké nepřesnosti a velmi dobrého výkonu domácího gólmana, mohl být poločasový výsledek mnohem výraznější.

Vydařil se zejména vstup do zápasu. V 7. minutě po krásné přihrávce Roušara na křídlo Kovářovi se jmenovaný po samostatném sólu na brankáře nemýlil. Po podobné akci v 13. minutě a přihrávce Hurta opět na pravé křídlo, Kovář perfektně naservíroval míč před bránu nabíhajícímu Honzovi Veselému, který podél brankáře zaznamenal první podzimní trefu. Přes řadu dalších vyložených šancí se do šaten šlo za stavu 0:2.

Druhý poločas již tolik pěkného fotbalu nenabídl, přesto jsme měli zápas jasně pod kontrolou. Opět po úniku Kováře v 57. minutě a akci dva na jednoho přišla nahrávka na Ondru Hurta, který tak mohl skórovat skoro do prázdné brány. K další brance nám pomohla standartní situace, kdy po rohu Hurta skóroval po náběhu levačkou Šafář. V 78. minutě jsme polevili na pozornosti a domácí z mála vytvořených šancí snížili po průniku hráče středem hřiště a střele pod brankáře. Škoda, pokazili tak „čisté konto“, na podzim debutujícímu Fandovi Veselému. O tři minuty později jsme však opět skórovali my, po nahrávce Kováře vstřelil gól do odkryté brány Borek a zvýšil tak vedení v naší tabulce střelců.

Zápas se již potom v klidu dohrál. Mužstvo předvedlo koncentrovaný výkon ve všech řadách a domácí pustilo do minima šancí. Z jednotlivců a i z výše uvedeného komentáře nutno vyzdvihnout výkon Ondry Kováře. Doufejme, že celý „mančaft“ zlepšené výkony potvrdí i proti vedoucímu celku tabulky v dalším kole.

 

Sestava: Veselý F. – Petr, Maco (C), Vobořil, Šafář – Borek, Roušar, Kovář, Veselý J. – Macko(70. Mikl M.), Hurt (75. Provazník)

Branky: Kovář, Veselý J., Hurt, Šafář, Borek

 

Vl.P

Branky: Kovář, Veselý J., Hurt, Šafář, Borek