Verměřovice B : Němčice 5:0(3:0)

27.05.2012 20:22

Sestava: Veselý F.- Starý, Mikl M., Mikl T., Nešpor - Hynek, Pánik, Jůza, Veselý J. - Sedláček, Stráník

Rozhodčí: pan Lukes (opět velmi dobrý výkon, neboli rovina)
Na pomezního nám nezbyli lidi, tak tedy oba domácí.


Tradičně v neděli dopoledne (zřejmě okoukáno ze Žižkova), nás čekal rezervní tým "Turků". Opět nebylo vůbec jisté, jestli se sejde dostatečný počet hráčů. Proto proběhlo u němčické zastávky přepočítávání a když už nám nestačily prsty na obou rukách, bylo zřejmé, že můžeme vyrazit - je nás minimálně 11. Bohužel zůstalo jen u tohoto čísla a tak jsme odehráli další zápas bez střídání. Velký dík patří opět panu Morávkovi, který na místo dorazil vlastním autem, aby nám mohl napsat zápis. Za obětavost tedy klobouček dolů a velké díky.
Do utkání jsme nevstoupili zrovna dobře. Už v 10.minutě přišel prudký centr ze strany, náš brankář neudržel míč a domácí hráč pohodlně doklepává do prázdné branky a otevírá skóre...1:0.
Podobná situace v 20.minutě a rázem prohráváme o 2 branky....2:0.
V 32.minutě pronikl domácí útočník po jejich pravém křídle, dostal se do našeho pokutového území, z ostrého úhlu vystřelil a míč pod tělem našeho brankáře a škvírkou u tyče prošel do sítě.....3:0.
My jsme bohužel v první půli hráli spíše nakopávané míče a s tím si vesměs v klidu poradili domácí zadáci. Asi na 10 minut, ani nevím jak se nám to stalo, jsme přešli na hru po zemi do nohy a rázem i domácí měli problémy s bráněním. Škoda, že jsme tak hráli jen chvíli. Párkrát jsme se dostali i ke střelám, tedy dá-li se těm našim šmudlám tak říkat. Poločas skončil 3:0.
Do druhé půlky jsme si řekli, že budeme hrát v klidu po zemi a ono to najednou šlo. Domácí měli mnohdy velké problémy s odvracením našich útoků, které však zůstávaly bez brankového efektu. Snad se i začínalo zdát, že bychom mohli zápas, s trochou štěstí, třeba i zdramatizovat. Avšak vítr z plachet nám vzal gól v 65.min, jenž padl po akci z pravé strany, kdy domácí opět potáhli míč kolem autové čáry, odcentrovali a míč propadl k nekrytému útočníkovi (trochu to i zavánělo ofsajdem, ale neměli jsme svého pomezního, tak si nemůžeme stěžovat) a ten zvýšil do prázdné na 4:0.
Kalich hořkosti se naplnil v 75.min., kdy po si po rohu domácích sráží míč do vlastní branky Maťo Mikl...5:0.
My jsme se i nadále snažili kombinovat po zemi a vsítit alespoň čestnou branku, ale i kdybychom hráli 2x90 minut, tak bychom ji asi nedali. My se prostě, jako celé jaro, probojujeme před pokutové území soupeře, ale zakončení nám jaksi chybí. Buď je nepřesné a nebo nedůrazné. Konec zápasu a stav velmi nelichotivý 5:0. Sice neodpovídá předvedené hře, ale na to se historie neptá. Druhé "bůro" v řadě, tak doufejme, že nás za 14 dní v Žamberku, kde odehrajeme poslední zápas sezóny, nečeká do třetice něco podobného...

Vojta