Článek pro zpravodaj

08.01.2010 23:50

 Přetisk článku pro Němčický zpravodaj "Zlátý pásek"

Vážení sportovní přátelé a fanoušci,

koncem října jsme poměrně úspěšně završili podzimní část fotbalové sezóny 2009-2010 okresního přeboru IV.třídy. Po minulém nevydařeném ročníku, kdy jsme se pohybovali ve spodních patrech tabulky, je 3.místo  v tabulce v polovině soutěže poměrně příjemným vkladem do jarní části. Potěšitelné na této skutečnosti je hlavně to, že vzhledem k rekonstrukci sportovního areálu jsme museli všechny zápasy sehrát na hřištích soupeřů. V tomto kontextu a s vědomím, že naprostou většinu jarních zápasů budeme hrát doma, je myšlenka možnosti postupu o třídu výš jistě na místě. Škoda jen, že podzimní část vyšla perfektně mužstvu Klášterce a v čele tabulky má velký náskok. Musíme tedy hlavně bojovat o druhou příčku a doufat , že nahoru půjdou dvě mužstva. Podrobnosti, tabulku a další aktuality si můžete prohlédnout na našich internetových stránkách https://sokolnemcice.webnode.cz/, za jejichž údržbu děkuji Honzovi Stránskému.

Umístění je sice poměrně lichotivé, při podrobnějším sportovním rozboru to již tak veselé není. Patříme k mužstvům, které velmi málo střílí góly a tyto branky jsou na podzim závislé hlavně na jednom střelci – Jirkovi Horákovi, který „nasázel“ skoro polovinu branek. Ač je kádr mužstva dostatečně široký a početný, na zápasy většinou nebylo ( kromě začátku) přítomno více jak 15 hráčů a v některých zápasech jsme byli i rádi za výpomoc hráčů, kteří hrají fotbal již jen rekreačně. Řada hráčů vystřídala několik postů a někdy se muselo značně improvizovat.  I v momentech kdy se nedařilo a kdy řada hráčů chyběla, nutno vyzvednout týmový duch mužstva, což je něco úplně jiného oproti minulé sezóně. Co je však nutné zlepšit zcela určitě, je práce výboru oddílu a doplnění realizačního týmu. Bez toho určitě nebude kvalitní zimní příprava a z toho vyplývající jarní část.

Vše to má ještě jeden háček. V minulém příspěvku jsem napsal „Pevně věřím tomu, že ta domácí půda od jara bude opravdu realitou, i když některé necitlivé zásahy dodavatelů přestavby areálu přímo do pozemku hřiště, tento optimismus trochu ubíjejí.“  Byl jsem v tomto optimista a věřil jsem, že investor si vše pohlídá a tyto věci budou uvedeny do původního stavu. V tento moment bych však slova  s necitlivým zásahem nahradil slovy úplně jinými, nechci však v tomto příspěvku používat nevhodné výrazy. Stav hrací plochy s přilehlým okolím a neprofesionálně provedený systém zavlažování poměrně ostře kontrastuje s provedením budovy kabin a dětských hřišť, které je velmi pěkné. Věřme tedy společně, že dostaneme od svazu povolení na této ploše na jaře vůbec hrát.

Děkuji všem fanouškům, kteří nás věrně podporovali na podzim i ve venkovních zápasech a věřím , že si v hojném počtu najdete cestu (doufejme do nového areálu) pro jarní část soutěže.

Jménem fotbalového oddílu přeji všem příjemné svátky a hodně štěstí v nadcházejícím roce. Dovoluji si Vás zároveň pozvat 25.12. na Štěpánskou zábavu, kterou pořádá fotbalový oddíl společně s Kulturním domem v Němčicích.

Sportu zdar a fotbalu zvlášť.

 

                                                                            Vypracoval: Vladimír Pavliš, trenér mužstva 

(některé názory jsou názory soukromými a nemusí vyjadřovat stanovisko TJ Sokol)