Děcká olympiáda 2020

17.07.2020 22:00

 

V průběhu května jsme v organizačním týmu děcké olympiády řešili, zda ji vzhledem ke koronavirové situaci uspořádat či ne. Na základě projeveného zájmu rodičů, jsme dali děcké olympiádě ,,zelenou´´ a měli dva týdny na to, vše potřebné nachystat.  Nápad, uspořádat letošní 10. olympiádu v mrazivém stylu polárního kruhu se ujal. Díky tomu se mohla zrodit NĚMČICKÁ DESÍTKA NA POLÁRNÍM KRUHU. Areál hřiště se proměnil za výzdoby papírových ledových vloček a krepových papírů na polární kruh.

Musím říci, že v ,,den D´´ a to jest 13.6.2020 nás trochu znervóznila předpověď počasí, kdy opět jako každý rok v den olympiády mělo pršet a nakonec vždy krátká přeprška proběhla. Ale letos, vážení, ani kapka a my si tak mohli užít sportovní aktivity v super náladě a sluníčku.  K soutěžím bylo zaregistrováno 52 závodníků a letos jsme zavedli startovné 50Kč. Tradičně bylo 7 věkových soutěžních kategorií, kdy v té nejmladší bylo poprvé i několik dětí z oddělení Malíčků.

Soutěžící se v disciplínách prohnali polární ledovou dráhou, třídili potravu pro polární zvěř, snažili se zdolat řeku po ledových krách, skočili si do sněhové závěje, lovili tuleně, sprintovali před kosatkou, jeli ledový slalom, přenesli mezi nohama vajíčko tučňáka, koulovali se sněhulákem a vše bylo zakončeno během kolem polárního kruhu. Po celou dobu vládla patřičně soupeřivá nálada, která se přitvrdila ve velmi oblíbeném fotbalovém utkání dětí a maminek.  V tomto utkání se vždy projeví soupeřivý duch i maminek a všeobecně se zvedne emoční nálada kolem J

Akce byla zakončena vítaným zmrzlinovým kornoutem a vyhlášením výsledků.  Troufám si za všechny, co se podíleli napsat, že bylo moc fajn se po koronavirovém utlumení společenských akcí sejít, smět nachystat tradiční děckou olympiádu a strávit společně prima odpoledne, kdy největší odměnou jsou spokojené děcké úsměvy, řádně zapatlané od zmrzlin, pendreků, koláčků, muffinek J Moc děkujeme všem, co se nějak zapojili do chystání a průběhu děcké olympiády, bez vás všech by to prostě nešlo, takže moc děkujeme!

Za TJ Sokol Němčice napsala Janča M. a Iveta T.
 

Výsledky (první 3 místa):

Nejmenší kategorie: 1.Šimková V. 2. Marková S., 3. Doubek V.

Předškoláci: 1. Zavřelová A. 2. Marková Li. 3. Beranová A.

První třída: 1. Hubinka F. 2. Mackerle T. 3. Provazníková N.

Druhá třída: 1. Beran L., 2. Hác L., 3. Matěj

Třetí třída: 1. David V. 2. Tkadleček S. 3. Hondl D.

Čtvrtá třída: 1. Mackerlová N. 2. Hájek T. 3. Pirkl N.

Pátá třída. 1. Suchánek S. 2. Suchánková T. 3. Suchánková Z.