Helvíkovice - Němčice 2:1

09.10.2010 23:07

Sestava : Šilar, Fišar, Mikl T., Mikl M.,Veselý J.,Stráník(Plch), Stránský, Voltner (Pavliš J.), Gyomber, Votřel, Beneš V.

Goly: Votřel, ŽK 0:0

Utkání se hrálo na malém hřišti, tak všem bylo jasno, že se bude hrát bojovný fotbal s mnoha souboji a že na vše bude málo místa i času.
Hned od začátku utkání jsme se s tímto faktem vyrovnali dobře a celý poločas jsme udávali tempo zápasu, až bohužel na to podstatné a to střílení gólů. Hned v páté minutě šel sám na brankáře Voltner, ten ale dobře zasáhl. V 10.min. velký závar před soupeřovou brankou, ale míč se do brány dostat nepodařilo. I tak se stále útočilo, ale všechny střely a to i z dobrých pozic šli mimo, nebo byly nedůrazné. A tak v 35.min. po jednom z mála útoků hostí po centru od lajny zůstal v pokutovém území nepokrytý hráč, který již neměl problém skórovat 1:0. Další sprcha na naši útočnou hru přišla v 40.min. kdy při ztrátě míče ve středu hřiště  soupeř využil naši otevřenou obranu a střelou k tyči zvýšil na 2:0. Do druhé půle se šlo s vědomím, že soupeři je možno dva i více gólu vstřelit a že tedy není nic ztraceno. Bohužel, takový tlak jako v první půli se nám již vytvořit nepodařilo. V 65.min po útoku od lanjy trefuje Votřel pouze tyč. V 78.min. po vyšším centru z rohu hřiště hlavou snižuje Votřel. Po zbytek zápasu jsme zvýšili tlak, ale na takto malém hřišti se soupeři dařilo hru kouskovat drobnými fauly. Šanci na vyrovnání měl ještě v závěru Gyomber, ale jeho střelu brankář vyráží.

Toto utkání bylo takovým typickým obrázkem našich podzimních zápasů, kdy si dokážeme vyvinout tlak, jsme třeba i herně lepší, ale nedokážeme proměnit gólové příležitosti a tak zápasy,kdy by i remíza byla pro nás nespravedlivá skončí porážkou.

Nakonec bych poděkoval našim fanouškům a zvlášt fanynkám, kteří nás celý zápas povzbuzovali, překryčeli domácí huligens a dokonce svým počtem obsadili i "celou" jednu lavičku, což nebývá zvykem :-) 

H.