Kerhartice "B" : Němčice 4:2

08.10.2012 10:30

Kerhartice "B" : Němčice 4:2(2:1)

Další ze smolných zápasů a čtvrtá prohra v sezóně znamená, že jsme bohužel na podzim ze hřišť soupeřů nepřivezli ani bod.
Trávník v Kerharticích mnoho krásy nikdy nepobral ani za slunečného počasí, natož po nedělním vytrvalém dešti. Spousty louží a rozoraná tráva dávaly tušit, že půjde spíše o boj, než o kombinační fotbal.
Kdo z fanoušků se zdržel déle v pohodlí místní restaurace, mohl se mrzet že přišel o gól. Již ve 4. minutě jsme totiž inkasovali. Po propagační střele, vyklouzl mokrý a tudíž i řádně kluzký míč našemu brankáři z rukavic a doklouzal za brankovou čáru...1:0. Až do 25. minuty jsme byli pod mírným tlakem domácích, kteří vcelku jednoduše za pomoci nakopávaných míčů, dělali naší obraně nemalé problémy. V těchto chvílích nás podržel náš brankář. V již zmíněné 25. minutě jsme inkasovali podruhé. To když se domácí útočník uvolnil přes 2 naše hráče, šikovně přehodil gólmana a zvýšil na 2:0.
Až od této chvíle jsme začali hrát i my. I když kombinaci značně ztěžoval rozmoklý terén, snažili jsme se hrát kombinačně po zemi. Neslo to své ovoce. Tedy pokud bychom některou ze šancí dokázali proměnit. Střely létaly mimo či nad a centry ze stran pro změnu nenacházely naše hráče, ale domácí jakoby přitahovaly. Až ve 45.minutě byl faulován náš záložník a z následného trestného kopu jsme snížili na 2:1. Následoval hvizd rozhodčího a poločasová pauza.
"Gól do kabiny" nás docela nabudil. Proto jsme domácí prvních 20 minut druhé půle takřka nepustili na naši polovinu. Tlak jsme sice měli, ale jak je bohužel našim zvykem, bez gólového efektu. A tak přišel zákonitě trest. V 65.minutě domácí jednoduchým stylem kopni a běž překonali náš obranný val a po jednom ze soubojů rameno na rameno u autové čáry odpískal rozhodčí trestný kop. Ten domácí zahráli jako centr do vápna a po nešťastném odrazu od obránce končí míč v naší síťi...3:1. Ani to nás nepoložilo. Presingem na domácí zadáky jsme je nutili k chybám. Často naše akce zastavovali až za pomoci faulů. V 75. minutě pro nás svitla naděje na bodový zisk. Krásnou střelou z cca 25 metrů snižujeme na 3:2. V 83. minutě, opět po jednom z nakopnutých míčů přes naši obranu, pelášil domácí útočník na naši branku a cítě dech obránce na zádech upadl na hranici pokutového území. Rozhodčí to posoudil jako faul a nařídil trestný kop z hranice šestnáctky. Domácí nabídnutou šancí nepohrdli a zvýšili na 4:2. I přes naši velkou snahu ještě zápas zdramatizovat zůstal již stav nezměněn.
Výsledek neodpovídá naší předvedené hře, ale na to se historie neptá. Příští týden 14.10. přivítáme v 15:30 v posledním zápase podzimu tým z Dolního Třešňovce. Utkáme se s ním o 4 místo v tabulce po polovině soutěže.
Všechny fanoušky srdečně zveme.

Vojta