Němčický fotbal - podzim 2009

16.10.2009 06:56

Přetisk článku pro Němčický zpravodaj "Zlátý pásek"

 

 Vážení fotbaloví příznivci,

dovolte mi v krátkosti informovat Vás o novinkách a plánech našeho oddílu ve fotbalové IV. třídě okresního přeboru v soutěžním ročníku 2009 - 2010.

         Pro tuto sezónu jsou pro nás podstatné hlavně dva momenty. Tím prvním je skutečnost, kterou většina z Vás vidí a určitě sleduje a tou je přestavba areálu fotbalového hřiště. Ta nás nutí k tomu, že podzimní část sezóny musíme sehrát na hřištích soupeřů. Naštěstí na poslední chvíli nám svaz vyšel vstříc a umožnil tuto skutečnost v rámci změny pořadatelství, takže si nikde nemusíme najímat „domácí hřiště“. Naopak na jaře bychom měli většinu zápasů hrát na domácí půdě. Pevně věřím tomu, že ta domácí půda od jara bude opravdu realitou, i když některé necitlivé zásahy dodavatelů přestavby areálu přímo do pozemku hřiště, tento optimismus trochu ubíjejí.

         To, že v předchozím odstavci zmiňuji většinu a ne všechny zápasy na domácí půdě na jaře, souvisí s druhým zmiňovaným momentem. Do soutěže se totiž přihlásilo pouze osm mužstev a proto bylo rozhodnuto hrát tuto třídu tříkolovým systémem, tzn. na 21 kol. Já osobně to nevidím, hlavně z hlediska regulérnosti, jako nejlepší řešení, ale alespoň si zahrajeme. Myslím si, že lepší by bylo rozdělení okresu na dvě třetí třídy, i z hlediska najetých kilometrů na zápasy.

         Co se týká našeho týmu, tak po nevydařené loňské sezóně, jsme si dali za cíl umístění do třetího místa. Došlo k některým změnám v týmu, nově přišli hráči Votřel, Borek a Dobiáš, znovu se vrátili k aktivní činnosti Pávek, Stráník a Lambert, prozatím z pracovních či v druhém případě mě neznámých důvodů skončili Vytlačil M. a Jůza Jan. Hostování jsme neobnovili s hráči Jorníčkem , Fišerem a Křížem. Současný kádr dle postů čítá 2 golmány, 8 obránců, 6 záložníků a 5 útočníků. Je tedy z čeho vybírat a doufám , že mužstvo zdravá konkurence nabudí a bude se na co dívat.

         Na závěr chci požádat Vás diváky o fanouškovskou podporu i na venkovních zápasech, určitě ji budeme potřebovat. Pro ty co ven nepojedou, jsme opět obnovili informovanost prostřednictvím vývěsní skříňky u kulturního domu, kde je uvedeno i rozlosování soutěže. A ty , kteří by nám chtěli pomoci ještě více upozorňujeme, že máme stále u mužstva volné pozice vedoucího mužstva a asistenta trenéra. Napsal jsem předchozí větu s trochou nadsázky, ale pokud by se opravdu našli lidé ochotni nám s touto prací pomoci, určitě budou vřele vítáni.

 

  Vladimír Pavliš, trenér mužstva