Olympiáda v ZOO Němčice 2019

28.07.2019 12:04

Jak to tak již  bývá, rok se s rokem sešel a my měli tu čest nachystat pro děcké sportovní nadšence již devátou tradiční olympiádu. A protože snad každé dítě má rádo výlety do ZOO, řekli jsme si, proč si také v ZOO společně nezasportovat? Nu, nápad na Olympiádu v ZOO Němčice byl na světě. Disciplíny se v tomto tematickém ladění nabízely samy - však kdo by si rád nedal závod s klokanem, či si nevyzkoušel krmení lva …

Olympiáda byla tradičně zahájena registrací a rozřazením do družstev dle věku a to 4 roky až pátá třída. Letos poprvé jsme registrovali i nejmenší účastníky 1-3roky, pro které jsme vymysleli herní koutek nejen s pohybovými aktivitami. Při registraci byly rozdávány vstupenky ve formě omalovánky, placka s logem a ti nejmenší obdrželi navíc malé herní zvířátko. Dětské tvářičky letos zdobily barevné fousky dle barvy družstva a při olympijském slibu se zavázali k tomu, že nebudeme trápit žádná zvířátka na stanovištích, trhat hady vejpůl a soutěžit budeme se ctí.

Letos sportovci absolvovali – úprk před šelmou, běh kolem ZOO, jízda po safari, krmení medvěda, skok do terária, třídění potravy, lov ryb, brod přes řeku krokodýlů, opičí dráha a klokaní závody. Pro doplnění energie byly po celé odpoledne dostupné muffiny, koláče a pro ochlazení zmrzlinové kornouty. Počasí nám opravdu přálo a na němčickém hřišti tak vládla soutěživá, usměvavá, prima nálada.

Tradičně proběhl oblíbený zápas obou přípravek, kde zkušení malí fotbalisté hráli proti maminkám a tatínkům. Myslím, že se rozhodně bylo na co podívat a že zapálení rodičů pro výhru bylo u některých větší než u dětí :-)

Sportovní odpoledne jsme ukončili vyhodnocením a předáním cen – všichni byli odměněni svítícím náramkem, sáčkem sušeného ovoce v čokoládě, balonkem, lízátkem, no prostě každý si něco odnesl. První tři místa v každé věkové kategorii byla oceněna buď – fotbalovým míčem, dřevěnými pálkami, lapačkami na suchý zip, či lehátkem do vody a samozřejmě medailí, která byla ozdobena s logem letošní olympiády.

Díky patří všem pořadatelům a rodičům, kteří se zapojili a děti si tak mohly zasoutěžit. Těším se, že vás všechny budeme moci uvítat za rok na již desáté dětské olympiádě.

                                                                                                 Za TJ Sokol Němčice napsala Janča M.

Pořadí:

Mladší děti MŠ -1. Robin Radimecký, 2. Linda Marková, 3. Markéta Klíčová

Předškoláci  MŠ - 1. Filip Hubinka, 2. Tobiáš Mackerle, 3. Anežka Lašková

I. třída-  1. Láďa Beran, 2. Lukáš Hác, 3. Vojta Stráník

II. třída -1. Kuba Voleský, 2. David Vašek

III. třída - 1. Nela Mackerlová, 2. Eliška Lašková, 3. Nicholas Pirkl

IV. třída - 1. Jonáš Voleský, 2. Michaela Umová, 3. Standa Suchánek

V. třída - 1. Nela Škeříková, 2. Kateřina Šmídová, 3. Matěj Pecháček