Oslava 100 let TJ Sokol Němčice

12.06.2020 08:10

Jak jsme vás již v březnovém čísle informovali, náš spolek letos v březnu měl hned dvě výročí. Prvním bylo 10 let od zahájení práce s mládeží, která se rozjela 17. března 2010. Ten druhý a historicky daleko důležitější je 100 let od založení spolku TJ Sokol Němčice, který svou činnost zahájil 12. března 1920.

Původně jsme pro oslavu měli zarezervovaný termín 20. června. Přípravy k organizaci a programu řešila skupinka členů, kdy jsme se setkali jednou osobně a po dvakrát formou videokonference. V tuto chvíli máme z velké části vše připraveno a dolaďujeme některé drobné úkoly, aby vše klaplo.

Asi nejdůležitější z příprav bylo rozhodnutí o posunu termínu na sobotu 29. srpna. Důvodem byly obavy z malé návštěvnosti starších ročníků, kteří jsou hlavní skupinou, pro kterou tuto vzpomínkovou akci chceme připravit.

Dolaďujeme list členů, kteří se podíleli na chodu spolku ať organizačně, nebo aktivní reprezentací v některém ze sportů. Tyto členy bychom rádi oslovili a osobně pozvali na oslavu, kde bude bohatý program a předání pamětních listů za odvedenou práci pro spolek. Součástí oslavy bude také hlasování o výběr loga, které bude členy našeho spolku provázet do dalších let.  Na oslavy jsou pozváni fotbalisté partnerské obce Rožkovan, kteří přislíbili svou účast a sehrání exhibičního zápasu. K vidění budou utkání fotbalové mládeže, stejně jako volejbalu, který má v našem spolku dlouhou historii. V doplňkovém programu připravujeme zábavu pro širokou veřejnost, vč. těch nejmenších dětí. Pro pamětníky máme připravenou sbírku fotografií, kterými si připomeneme, co a kdo všechno zde v našem spolku v historii působil. Pokud někdo máte doma cenné fotografie se sokolskou tematikou, budeme rádi za jejich zapůjčení. Kontaktujte s fotografiemi prosím přímo Františka Šauera.

Součástí oslav bude i chutná krmě, dobré pití, příjemná muzika a nějaká překvapení v doprovodném programu, která nechceme nyní prozrazovat.

Těšíme se na hojnou účast a věříme, že si společně s námi přijdete zavzpomínat na historii našeho spolku TJ Sokol Němčice.