Aktivity pro malíčky

28.07.2019 12:31

Poslední čtvrtletí jsme si cvičení a tvoření s nejmenšími zpestřili přidáním nové pohybové básničky – Lezu jako brouček, kde se myslím, protáhly nejen děti, ale i maminky.  S ozvučnými dřívky jsme kromě klasické písničky Tluče bubeníček, vytloukali do rytmu i Prší, prší nebo Paci, paci, pacičky. Děti hezky zvládly i poměrně kontaktní básničky, kde se držíme společně za ruce jako např. Houfem ovečky.

Pohybová část byla doplněna o nový úkol, který byl, myslím pro většinu Malíčků atraktivní – běh s magnetickým zvířátkem k magnetické tabuli. Děti tak nejen trénovaly nejen pohyb, ale i poznávání běžných a neobvyklých magnetických zvířátek (tchoř, mýval….)  Přinesly  jsme také velká zvířata  (krokodýli, želvy, dinosaury), která namotivovala děti k nošení zvířat do ohrádek a domečků.

V tvořivé části děti vyškrabávaly špejlí vázy s kytičkou ze škrabacího papíru, tiskali do knížek z barevných papírů, učili se pracovat s modelovací hmotou a různě ji vykrajovat.

Proběhly také oblíbené aktivity koutky, kde děti na různých stanovištích zkoušeli nachystané úkoly – např. omalovánka barvitelná vodou, na magnetické tabuli správně přiřadit u magnetek hlavu a tělo ke zvířátku, správné vkládání tvarů na kolíčkové vkládačce, dle předlohy poskládat barevné kloboučky do obrázků, přiřazovat mládě k matce pomocí zalaminovaných pomůcek se suchým zipem atd… Stále zařazujeme aktivity na poznávání a třídění barev.

Těšíme se na společné rozloučení se školním rokem, které proběhne společně i s dětmi ze cvičení MŠ a doufáme, že si to všichni společně užijeme.

Jinak doufáme, že i s přibývajícími našimi ratolestmi se budeme moci Aktivitám pro Malíčky věnovat a že budeme moci přivítat nové Malíčky i s maminkami, protože některé děti budou přecházet na cvičení s MŠ. Tak pěkné a veselé léto všem!! Janča M. a Jíťa M.