Článek pro Němčický zpravodaj

21.06.2010 08:32

 

  Dovolte mi krátké ohlédnutí za uplynulou fotbalovou sezónou. V den, kdy tento článek píši (neděle 20.6. večer) máme za sebou poslední utkání fotbalového ročníku 2009-2010, ve kterém jsme remizovali s Kláštercem 3:3. Soupeři nutno pogratulovat k postupu do vyšší třídy, ke kterému měl již výrazně nakročeno po podzimní části. Po ní náš celek celkem bez problému opanoval třetí místo se stejnými body jako druhý celek a všichni věřili, že toto místo uhájíme a ve skrytu duše doufali i v dohnání náskoku Klášterce.

  Opak je však pravdou. Ani obrovská výhoda naprosté většiny domácích zápasů v nově zrekonstruovaném areálu s velmi dobrým zázemím pro hráče i diváky nám nepomohla k lepšímu než čtvrtému místu se ziskem 24 bodů. Velice špatně sehrané jaro a zvláště jeho závěrečná část, kdy jsme v posledních pěti zápasech získali pouze bod a v Jehnědí vyfasovali dokonce 9 gólů, nevrhá na naše výkony moc dobré světlo a nedává příliš optimismu do nové sezóny.

  Příčin je několik. Většina mužstev na tom byla o poznání lépe s fyzickou kondicí, kdežto ta naše stačila ( až na pár jedinců, kteří by se spočítali na jedné ruce) prakticky po neexistující zimní přípravě tak na jeden poločas. I když v kádru je přes 20 hráčů, na zápasy se scházelo množství mnohem menší ( 13-15) a v řadě zápasů se muselo ve složení řad dosti improvizovat. Pokud k tomu připočteme dosti špatnou morálku mužstva, zkraty některých jednotlivců a nepříliš dobrý výkon gólmana, vychází nám z toho tento nelichotivý výsledek v jarní části.

  Problém je i v organizačním zabezpečení. Mužstvo celé jaro „jelo“ bez stálého trenéra, neexistovala pozice vedoucího mužstva a problémy byly se zabezpečením pomezních rozhodčích. Výbor TJ se nad tím musí vážně zamyslet. Alespoň že nám na hřišti fungovalo perfektně občerstvení, včetně výborných „Víťových“ klobás, za což patří všem poděkování. Ještě by to k tomu chtělo o něco vyšší návštěvu na zápasy.

  Všichni věříme, že pro novou sezónu se opět podaří naladit mužstvo na lepší notu. Zatím nevíme, jak bude vypadat uspořádání soutěží, neboť není jisté, že se přihlásí dostatečný počet mužstev do IV.třídy. O tom se rozhodne až na fotbalovém aktivu začátkem července. Zároveň věříme, že se podaří dodělat zbylé úpravy na hřišti, neboť zvláště terénní úpravy na straně střídaček by bylo dobré dotáhnout do lepšího stavu.

Přejeme všem pěkné a slunečné léto, příjemnou dovolenou a přijďte nás na podzim podpořit.

 

Zpracoval : Vladimír Pavliš