Libchavy B : Němčice 2:1

10.09.2012 11:05

Libchavy B : Němčice 2:1(0:0)

Velice smolný zápas jsme sehráli v neděli v Libchavách. Nějaký ten pátek fotbal hraju, ale takhle smolný konec jsem ještě nezažil. Dlouho jsme sahali po 3 bodech a hrát se zápas 85 minut, tak jsme je i přivezli. Ovšem jak známo, hraje se minut 90 a na nás nezbyl bod ani jeden.

Na hřiště lídra soutěže jsme přijeli s tím, že nemáme co ztratit a můžeme pouze překvapit. I rozestavení(3-2-4-1) trenéři připravili pro hru ze zajištěné obrany, se snahou co nejméně inkasovat.
V prvním poločase to byl spíše boj o každý metr hřiště, bez nějakých větších šancí na obou stranách. A pokud se přece jen podařilo některému z týmů dostat do zakončení, pak vše bez chyb pochytali oba brankáři. Poločas tedy bez branek.
Plán do druhé půle zněl...hrát stále stejně zodpovědně dozadu, dopředu na brejky a třeba se i něco ujme.
Očekávali jsme, že na nás Libchavští po přestávce, jak se říká, vletí. Leč let se nekonal a naopak my jsme se v 50. minutě ujali vedení. Po trestném kopu brankář domácích chybuje a možná nejmenší hráč na hřišti (Honza Nešpor) nás svojí chytrou hlavičkou posílá do vedení. I nadále jsme pozorně bránili, nepouštěli domácí ke střelám a paradoxně největší ohrožení naší branky přišlo od našeho stopera, který uklízel míč před dotírajícím útočníkem hlavou na roh a míč jen těsně minul šibenici naší branky. Několikrát jsme měli z brejků možnost navýšit skóre, ale bohužel vše bez kýženého efektu. Čím více se blížil konec utkání, tím více křečovitě jsme se bránili, míče jen odkopáváli a ty se nám vraceli zpět jako od zdi. Ono ani domácí se neobtěžovali nějakou kombinační hrou, ale jednoduše vše nakopávali na své dva šikovné útočníky, kteří ,troufám si tvrdit, byli protřelí vyšší soutěží, než jen naší "pralesní" ligou. Nutno dodat, že domácím do tlaku také velice agilně pomáhal nový, nezkušený sudí, který jasně viděl naše fauly, ovšem při těch domácích se jaksi párkrát díval zrovna jinam. A to nemluvě o neodpískaných rukách, otočených autových vhazování a tak podobně. Sice jsme z těchto situací neinkasovali, ale domácím to pomohlo vrátit se do hry a dostat se do tlaku. V 85. minutě jsme po jednom z mnoha nakopnutých míčů do vápna nepokryli útočníka domácích a ten hlavou vyrovnává na 1:1. A aby té smůly nebylo málo, v 87. minutě po dalším dlouhém míči do našeho pokutového území, druhý útočník (o jehož šikovnosti jsem psal výše) s obrovskou dávkou štěstí propasíroval míč z takřka nulového úhlu mezi obráncem, tyčkou a brankářem do naší sitě a strhává vedení na stranu domácích 2:1. My jsme měli ještě v úplném závěru šanci na vyrovnání po rohovém kopu, ale hlavička Jirky Páníka šla bohužel nad branku. Konečný hvizd, i přes několikeré ošetřování, bez nastavení....
Kdyby nám před zápasem někdo nabídl tento výsledek, tak bychom ho asi i brali. Ze zdejšího hřiště se totiž body odvážejí jen sporadicky a naopak zde většinou týmy dostanou i pěkně "napráskáno". Dnes i my odjíždíme s prázdnou, ale dle slov domácích hráčů i diváků se nemáme za co stydět. Suma sumárum...odbojované utkání, od všech hráčů odevzdané maximum za což všem patří velky dík, ale se smolným závěrem. Snad to napravíme již v příštím utkání v neděli 16.9. v 16 hodin, kdy hostíme soupeře tradičního a to Verměřovice B. Všichni jste srdečně zváni.

Vojta