Němčice - Brandýs n/O 3:1

28.04.2016 13:03
Po těsné ,ale zasloužené výhře na hřišti Dolní Dobrouče se naše mužstvo vrátilo na domácí trávník,aby v neděli 24.4.2016 v 16.00 hodin odehrálo další mistrovský zápas s celkem Spartaku Brandýs nad Orlicí. Kdo by si myslel pod vidinou hladkého vítězství s tímto celkem v poháru,že bude zápas jasnou záležitostí domácích,tak ho musím vyvést z omylu,poněvadž Brandýs disponuje velmi kvalitním kádrem a dle mého patří k tomu nejlepšímu v soutěži. Koneckonců jsme se o tom mohli přesvědčit již na podzim,kdy dokázal naše skoro jasné vítězství značně zkomplikovat.
Do naší sestavy se vrátili Michal Fučík a Martin Maco,kteří nemohli nastoupit v Dobrouči  a to byla dobrá zpráva hlavně pro Jardu Macka,který se mohl vrátit na své místo do útoku a musím říct,že to byl hlavně jeho zápas.Jsem rád,že je kádr zatím dost široký a kvalitní,když se může obejít bez dalších 7 kvalitních hráčů,kteří byli omluveni.Vážím si i pomoci Franty Veselého, který musel zaskočit do brány za Kubu Hotmara a myslím,že se svého prvního mistrovského zápasu zhostil velmi dobře.
Zápas začal za poměrně chladného počasí,proto také hráči když dostaly možnost si vybrat z krátké a dlouhé varianty rukávů,sáhly po té teplejší dlouhé verzi.Od úvodního hvizdu jsme začali hrát nátlakový fotbal,hlavně po křídlech a dostávali se i do slibných příležitostí,které volaly po gólu.To vše až do 28.minuty,kdy po krásné akci a křížném balónu z levého beka(Šafář)za obranu našel milimetrově agilní Macko hlavu Rosti Borka a bylo to 1:0 pro domácí.Kdo by čekal,že nás vedení nakopne k ještě větší aktivitě,tak byl zklamán.Obraz hry se začal vyrovnávat a hosté se začaly osmělovat a zlobit.Nechávali jsme hráčům soupeře moc místa a ten hrozil hlavně ulicemi za naši obranu,kdy jsme museli některé situace řešit na poslední chvíli i za cenu rohových kopů.Po jednom z rohů a odhlavičkovaném míči se ten dostal na kopačku hráče Brandýsa a ten krásnou tvrdou střelou k tyči nedal našemu gólmanovi sebemenší šanci.Běžela 35.minuta a bylo srovnáno na 1:1 .Tento stav vydržel až do poločasu a tak bylo stále o co hrát.
Do druhého poločasu šly hráči s vědomím,že musíme navázat na začátek zápasu a vyvarovat se nedůsledností v bránění.Od úvodních minut bylo vidět,že chceme zápas zvrátit ve svůj prospěch a hlavně Jarda Macko hrál velmi uvolněně a za hlasitého povzbuzování publika motal zadákům soupeře hlavu ..někdy i sobě:-).A byl to právě v pohodě hrající Macko,který nasměroval jeden ze svých skvělých míčů do šestnáctky soupeře tak,že skončil za zády překvapeného gólmana.Vedli jsme tedy 2:1 a nikdo nepochyboval,že chceme tento zápas vyhrát. Když se pak v 62.minutě stejný hráč vypravil do šestnáctky,aby provětral zadáky hostí,nezbylo jim,než ho zastavit jen za cenu faulu a tudíž musel následovat pokutový kop.Když viděl zkušený mazák Rosťa Borek ,že se nikdo nemá k exekuci,vzal to na sebe a nekompromisně navýšil skóre na 3:1 pro domácí.V závěru utkání jsme hosty už k ničemu nepustili,naopak mohl ještě zatížit soupeřovo konto povedenou hlavičkou po centru David Adamec,ale gólman bravurně vytěsnil gólovou střelu nad šibenici. Myslím,že to byl pohledný zápas k čemuž přispěl i kvalitní výkon soupeře,který nás potrápil hlavně v konci 1.poločasu. Nemám ve zvyku někoho vyzdvihovat nad kolektiv,ale dnes to byl hlavně zápas Jardy Macka, který byl u všeho důležitého.
 
Sestava:   Veselý - Kovář,Fučík,Šafář,Hynek - Páník,Maco,Borek,Hurt - Macko,Adamec  ...střídali Stránský,Mikl Marik 
 
Chci všem hráčům poděkovat za přístup k utkání a předvedený výkon.Doufám,že na něj navážeme hned za týden v dalším domácím utkání proti 1. celku soutěže TJ Sokol Těchonín.Všechny vás na něj zvu,přijďte povzbudit naše hráče v co největším počtu.
 
MK