Řetová B : Němčice 3:1 (2:1)

18.05.2012 06:07



Sestava: Veselý F. - Milk T., Mikl M., Stráník(70. Pavliš L.), Nešpor - Hynek, Stránský, Pánik, Veselý J. - Sedláček, Jůza

Rozhodčí : Delegován Kolář, fyzicky přítomen Hovorka, neboli změna na poslední chvíli, čemuž nějak přestávám rozumět
Pomezní : za nás Láďa Pavliš, za domácí někdo zdejší
Vedoucí mužstva: pan Morávek, jenž k té funkci přišel tak nějak mimoděk, ale zbavit se jí už nebude tak lehké :-)


Do dalšího utkání nám los přisoudil rezervní mužstvo Řetové. Delegován na toto utkání byl rozhodčí Kolář, leč dostavil se pan Hovorka. Poslední dobou nějak přestávám tomu rozlosování sudích rozumět. Na jaře je to již podruhé, kdy náš zápas přijel řídit jiný rozhodčí, než byl uveden v rozpise. No dějí se to věci v tom našem pralese. A to jsme ještě netušili, jaké věci se budou dít v zápase.
10 minut hra takřka bez šancí. Až v 10. minutě jsme vytvořili závar před domácí brankou a jeden z našich borců bohužel trefil, za již překonaného brankáře Šilara, zaskakujícího obránce a míč se odráží na roh. Pak se nějakým nedopatřením naklonila soudcovská rovina rozhodčího Hovorky a dostávali jsme citelně pocítit, kdo že je domácí mužstvo. Fauly domácích na nás se pískali jen sporadicky, lokty v obličeji, držení za dres a podobné vychytávky domácích mladíků pan rozhodčí, ač majíce brýle dle posledních trendů, jaksi neviděl. Zato před našim pokutovým územím se pískal jeden faul na domácí za druhým. V 25. minutě přišel nejspíš jeden z těchto našich faulů (říkám nejspíš, protože nikdo z naší jedenáctky nevěděl, co se vlastně píská). Původně se mělo rozehrávat z cca 25 metrů, ovšem rozhodčí chytře míč poponesl těsně za vápno, tedy do vzdálenosti 16 metrů. Bývá také zvykem, že se z této vzdálenosti rozehrává takzvaně na píšťalku až bránící mužstvo postaví zeď. Ne však v tomto případě. Naši hráči sice zeď stavěli, ale to už domácí rozehráli a nepokrytý Sokol hlavou otevírá skóre utkání....1:0.
V 30 minutě jsme měli šanci na vyrovnání. Po přihrávce z pravého křídla na "šestnáctku" náš útočník v dobré pozici přestřeluje. V 35. minutě opět jeden z našich (ne)faulů. Tentokrát standartka z druhé strany, tedy z levého křídla z pohledu domácích a nepokrytý hráč Řetové zvyšuje střelou k tyči na 2:0.
V poslední minutě první půle udeřilo i na druhé straně. Paňas chytře chvíli motal hlavy domácím obráncům a pak hezky vybídl ke střele Honzu Nešpora, který nádhernou křížnou střelou z 20 metrů vyhnal pavouky z pravé šibenice Šilarovy branky....2:1. Gól do šatny a poločasová pauza.

V druhé půlce jsme se párkrát prokombinovali až před branku domácích, ale vždy bez účinného zakončení. To domácí měli dvě vyložené šance, ale tváří v tvář uhrančivému pohledu našeho brankáře a cíťě dech našich obránců na zádech, pokaždé stříleli dosti nepřesně. Až v 62. minutě vystřelili štiplavou střelu, kterou náš brankář neudržel a na dorážku již nedosáhl...3:1.
V 70. minutě přišel pověstný "Řepkův blikanec" jednoho z domácích "okopávačů", když bez míče zezadu podkopl autora článku. Zprvu jsem ve vzduchu cítil zavonět sádru, ale naštěstí to nebude tak zlé. Ovšem ukázkový faul na červenou kartu, který by mohli promítat jako instruktážní video za co vylučovat. Ne však, když píská mistr Hovorka. Ten prý nic neviděl. Ale faul odpískal, tak nevím jak tomu rozumět. Každopádně vynucené střídání, na hřiště přišel Lukáš Pavliš. Zbytek utkání jsem již (ne)sledoval z kabiny, tudíž to znám jen z vyprávění. Tak tedy na hřišti se prý, díky panu rozhodčímu a nepotrestání blikance, dosti přiostřilo. Takže rozkouskovaná hra plná nedovolených zákroků. Těsně před koncem jsme prý měli ještě šanci. Jmenovitě Honza Jůza vystřelil z 20 metrů, ale Šilar v brance domácích tygřím skokem míč skrotil. Konec té "okopávací holomajzny"...... 3:1.

Co říci na závěr? Snad jen: stejně tak jako má všechno svůj čas, tak i rozhodčí by měl vědět, do kdy je ještě dobré soudcovat utkání a od kdy by bylo lepší již dění na hřišti sledovat v klidu od pivečka z fanouškovské lavičky. Pan Hovorka v neděli předvedl, že tu hranici již dávno překročil. Řídit utkání ze středového kruhu se prostě nedá......

Příští utkání sehrajeme netradičně v neděli v 16 h doma s Žichlínkem

Vojta